Trubaci Kragujevac

Duvacki orkestar Trubaci Kragujevac sa Miletom Novkovicem na celu

"Trubaci Kragujevac - Duvacki orkestar sa Miletom Novkovicem na celu orkestar za sve vrste veselja, sa raznovrsnim repertoarom za svaciji ukus. Nismo tu da pricamo vec da sviramo za vas. Pozovite i uverite se u to. Bilo kad, bilo gde.

viber Pozovite viber

Ko su Trubaci Kragujevac?

***Najbolji orkestar Oj Moravo 2018 godine!!!***

POGLEDAJ VIDEO

Gotovo je nezamislivo da veselje u Srbiji protekne bez trube i trubaca zato smo mi tu - trubaci Kragujevac. Veselje pocinje i zavrsava se zvukom trube. Ne zelite svadbu ili bilo koje drugo veselje na koje ce gosti sedeti, zar ne, mi to necemo dozvoliti jer zvuk koji dopire iz nasih instrumenata ne ostavlja nikog ravnodusnim i dize sve na noge. Nek vase veselje bude dogadjaj koji ce se dugo dugo prepricavati. Sviramo sve vrste muzike, nema pesme koju ne znamo zasvirati. Jer to je ono sto najbolje radimo - trubaci Kragujevac - trubaci Mileta Novkovica.

Kad na Balkanu zasvira truba zna se da pocinje veselje, rodjenje, krstenje, rodjendan, prosevine, udaje i zenidbe. Kazu da leci dusu, uveseli i najtuznijeg, uvelica svaku priliku i daje poseban smisao svemu sto se slavi i proslavlja.

Ako se slazete da nema veselja bez trubaca na pravom ste mestu. Mi smo nezaobilazni deo svakog slavlja. Trubaci Kragujevac - Duvacki orkestar sa Miletom Novkovicem na celu moze se pohvaliti dugogodisnjim iskustvom osnovan 2002 godine sa brojnim nastupima, nagradama i zadovoljnim slusaocima iza sebe. Nas orkestar broji 12 clanova koji su od malena zavoleli trubu i muziku. "Trubaci Kragujevac" orkestar za sve vrste veselja, svadbe, veridbe, rodjendane, mature, krstenja, sta god slavili, koja ce se pamtiti. Sviramo po celoj Srbiji i sire.

Trubaci Kragujevac za sve vas koji zivite u Kragujevcu, nase je zadovoljstvo da ucinimo vase slavlje nezaboravnim.

Trubaci Kragujevac - raj za usi ljubitelja zvuka trube!

Sta smo osvojili

Brojne nagrade koje smo osvojili potvrdjuju nas kvalitet.

  • Nagradu za najbolji orkestar Oj Moravo 2018 godine.
  • Nagradu za najbolji orkestar 2017 godine u Guci.
  • Nagradu za najbolji mladi orkestar 2003 godine na manifestaciji Vlasinsko leto.
  • Nagradu za najbolji mladi orkestar 2005 godine na manifestaciji Vlasinsko leto.
  • Prvu trubu Guce 2008 godine.
  • Najbolji orkestar 2013 godine na manifestaciji Vlasinsko leto.
  • Zlatna truba Guce 2015 godine.

Sta sviramo

Nas repertoar je za svaciji ukus, kome smo svirali uverio se u to. Sviramo sve vrste muzike, narodnu, zabavnu, izvornu, kola...

Gde smo nastupali

Sviramo u celoj Srbiji i inostranstvu. Dolazimo gde god da ste i pravimo odlicnu atmosferu.

Kome smo svirali

Svirali smo mnogim poznatim licnostima. Nasa je cast uveseljavati vas.

Malo o istoriji trube...

Prvu trubu predstavljala je suplja butna kost zivotinje. Kasnije su trube pravljene od supljeg drveta, a kada je otkrivena tehnologija pravljenja metalnih cevi, trube su se pocele praviti od metala.
Truba je registarski najvisi limeni duvacki instrument, svetlog i prodornog zvuka, koji je od davnina koristen za vojnicke signale i svecane fanfare, pa je to ostavilo bitan trag na njegovom osnovnom karakteru i tipicnim nacinima upotrebe u muzici. Ipak, truba je i izrazajni melodijski instrument, a zahvaljujuci usavrsenom mehanizmu ventila i u izvodjackoj tehnici dostize zavidan virtuozitet, koja se posebno istice u dzez-muzici.
Truba spada u grupu limenih duvackih instrumenata, koja ima najkracu cev od svih iz ove grupe. Sastavljena je od cevi duzine od 1,30m do1,45m, koja je dvostruko savijena. Izmedju dva kraka smesten je ventilni mehanizam sa dopunskim cevima. Truba ima tri ventila klipnog tipa. Prvi ventil snizava ton za ceo stepen, drugi za polustepen, a treci za stepen ipo. Pririskom na dva do tri ventila istovremeno moze se sniziti ton za kvintu (5 tonova). Truba kao i svi duvacki instrument ima nausnik, s tim sto je kod nje plitak i casicast.

Procitaj vise

Video

Trubaci Kragujevac znaju kako

Kontaktirajte nas

Trubaci Kragujevac neizostavni deo svakog veselja

Email

milenovkovic@trubaci-bg.rs

Telefon

063-74-44-728

Adresa

Kragujevac, Srbija